Add Your Heading Text Here

5 tips til at sænke poolens energiforbrug

Solpanel

5 tips til at sænke poolens energiforbrug

VIL DU SPARE PENGE PÅ OPVARMNING AF POOLEN – OG SAMTIDIG HJÆLPE MILJØET? HER FÅR DU 5 NEMME TIPS, DER PRESSER POOLENS ENERGIFORBRUG NED.

Din udendørs pool behøver ikke være en energisluger. I dag har du nemlig mange muligheder for at reducere poolens energiforbrug, så du sparer penge på opvarmning.

HER ER 5 EFFEKTIVE METODER:

1. Brug solvarme

Et solvarmesystem er en af de mest energieffektive måder at opvarme poolen. Faktisk kan solvarmesystemet spare dig for op til 80% af de energiomkostninger, der normalt er forbundet med poolopvarmning. Anlægget opbygges af solpaneler, og du kan have så mange paneler, der er plads til. Jo flere solpaneler, jo flere penge kan du spare på energiregningen. Det er ikke svært at installere et solvarmesystem, og samtidig er det nemt at vedligeholde. Solvarmesystemet fungerer selvfølgelig bedst i varme og solrige klimaer, men det er også effektivt i områder med mindre solskin.

Solpanel

2. Overdæk din pool

Der er mange penge at spare ved at overdække poolen, når den ikke er i brug. Overdækningen isolerer effektivt vandoverfladen, så poolvandet er beskyttet mod vindafkøling og nattekulde. Derfor kan overdækningen reducere varmetabet med op til 50%. Samtidig kan pooloverdækningen reducere fordampningen f ra poolen – og dermed mindske behovet for påfyldning af vand.

Safetycover

3. Brug en frekvensstyret pumpe

Du kan også opnå en hjælp af en frekvensstyret pumpe. Frekvensstyrede pumper justerer pumpehastigheden efter behov, og derfor bruger de mindre energi end en standardpumpe. Desuden kan en god frekvensstyret pumpe forbedre vandcirkulationen og filtreringen af vandet. Det sikrer bedre vandkvalitet og reducerer behovet for kemikalier.

4. Få en inverter poolvarmepumpe

Poolvarmepumpen bruger varmen i luften til at opvarme poolvandet, så elforbruget falder. Hvis du vil spare endnu mere, kan du få installeret en inverter varmepumpe. Den er nemlig endnu mere energieffektiv end en traditionel varmepumpe. Hvor en traditionel varmepumpe har en udnyttelsesgrad på ca. 5, har en inverter varmepumpe en udnyttelsesgrad på ca. 10 eller derover.

5. Sænk temperaturen i poolen en grad eller to

Sidst, men ikke mindst kan du overveje at sænke temperaturen i poolen en enkelt grad. Det gør ikke den store forskel for badeoplevelsen – men det hjælper på energiregningen.

Skal vi hjælpe dig med rådgivning? Så kontakt os her:

Relaterede artikler

Mosaikpool infinity

iPool

Swimmingpools i verdensklasse

En pool er meget mere end blot vand. En pool er en følelse, et motionsrum, en hobby og et samlingssted. Læs med her på bloggen og blev inspireret.

Aktuelle blogposts
Opvarmning

Varmepumpe

Udforsk