Add Your Heading Text Here

En helt unik pool på en grøn skrænt ved fjorden

Betonpool

Hvad gør en familie, der ønsker sig en helt speciel pool på en skrænt med udsigt over fjorden? Peter Christensen og hans familie kunne ikke finde en god standardløsning på markedet. Derfor valgte de at stå for byggeriet selv med hjælp fra iPools specialister og andre fagfolk.

“Vi ønskede os en lidt speciel pool, der også skulle ligge et specielt sted. Nemlig på skrænten ved vores hus ved fjorden. Jeg havde undersøgt markedet, men der var ikke rigtig noget, der matchede vores ønsker. Derfor valgte vi at stå for byggeriet selv. Vi har fået materialerne fra iPool, og el-installationerne har iPools samarbejdspartnere stået for.

Desuden samarbejdede vi med en ingeniør, der stod for tegningerne, og selvfølgelig smed og glarmester. Vi er ikke selv fagfolk, så planlægningen og tegningerne måtte vi overlade til professionelle. Men vi har selv stået for gravearbejde og poolens sider,” fortæller Peter.

Fandt inspiration på Pinterest

Poolen skiller sig især ud ved at have et indbygget vindue med udsigt over fjorden og en overdækning, der kan aktiveres ved tryk på en knap:

“Overdækningen glider automatisk hen over poolen, når vi trykker på en “dødemandsknap”, som skal holdes nede. Det betyder, at sikkerheden er i top. Vi kan gå på poolen, når den er overdækket, så vi kan bruge alle vores kvadratmeter. Desuden sikrer overdækningen, at dyr ikke falder i poolen.”

Undervejs i planlægningen søgte Peter inspiration mange steder online, og en dag så han en pool med indbygget vindue på Pinterest.

“Det ville vi også gerne have! Det er lidt specielt, for man ser det ikke rigtigt i Danmark. Men vi synes, det er sjovt.”

Peter fik hjælp af en glarmester og smed til vinduet, som er af plexiglas i en rustfri stålramme. Samlet kostede det indbyggede vindue 65.000 kroner i materialer og håndværkerløn.

Selvom poolen kun er syv meter lang, svømmer familien meget i den, fordi der er modstrømsanlæg.

“Ja, vi får da nogle motionsture i poolen takket være modstrømmen. Anlægget kan jo justeres, så alle kan få glæde af modstrøm. Men vi har ekstra meget glæde af det, fordi poolen ikke er så stor. Med modstrøm skal man ikke nøjes med at svømme frem og tilbage hele tiden. Det betyder selvfølgelig, at badeoplevelserne er lidt mere spændende, og vi bruger poolen mere.”

Betonpool

Selvbygget pool kræver gode fagfolk på sidelinjen

I dag tør Peter godt anbefale andre at bygge en pool selv.

“Selvfølgelig er det en stor beslutning, og jeg var da lidt nervøs undervejs. Især det med vinduet kostede et par søvnløse nætter: Kunne vi nu finde ud af det? Heldigvis gik det fint, og vi synes, det er sjovt at have det vindue, så man kan kigge fra terrassen ind i poolen,” forklarer Peter.

Han understreger dog, at det er vigtigt at have gode fagfolk med på sidelinjen.

“Det havde vi heldigvis også. Vi har været glade for samarbejdet med iPool og de andre fagfolk, og vi har fået en masse gode råd undervejs, så vi er fint tilfredse med vores beslutning i dag.”

Nu er haven til hygge - ikke kun ukrudtslugning

Poolen gør da også en stor forskel i familiens hverdag, fortæller han:

“Før i tiden kom vi faktisk mest i haven for at hive ukrudt op. Men nu har vi meget større glæde af vores have. Vores datter blev student sidste år, og det var sjovt at se alle de unge hoppe i poolen. Vi bruger den selvfølgelig også rigtig meget til hverdag til hygge og motionssvømning. Samtidig synes vi, at den er utrolig dekorativ, så vi har bestemt ikke fortrudt, at vi valgte at bygge pool selv.”

Betonpool
Betonpool

Skal vi hjælpe dig med rådgivning? Så kontakt os her:

Relaterede artikler

Mosaikpool infinity

iPool

Swimmingpools i verdensklasse

En pool er meget mere end blot vand. En pool er en følelse, et motionsrum, en hobby og et samlingssted. Læs med her på bloggen og blev inspireret.

Aktuelle blogposts
Opvarmning

Varmepumpe

Udforsk