Add Your Heading Text Here

Hvilken pool skal jeg vælge?

Drømmer du om en pool i din have?

At vælge en pool er er proces - grundighed betaler sig!

Undersøg, undersøg, undersøg!

Det første, man skal gøre, er at skabe sig et overblik over, hvilke pooltyper der findes. Vi har nemlig hele syv forskellige pooltyper, der alle kan tilpasses jeres behov.

  • Træpool
  • Stålpool
  • Betonpool
  • Glasfiberpool
  • PP/PE-pool
  • Luksus Glasfiberpool
  • Mosaikpool

Hver pooltype har sine fordele. Det er især form, funktionalitet, styrke og økonomi, der adskiller dem. Denne brochure giver jer et hurtigt overblik over alle syv pooltyper og de fordele, som de hver især har.

Når I har valgt én eller måske to pooltyper, der har jeres interesse, bør I læse den eller de brochurer, der passer til jeres poolvalg.

Men lad os lige danne et hurtig overblik over de syv forskellige pooltyper.

Træpool – let og overskueligt selvbyggeprojekt

Træpoolen er en hurtig og sikker måde at få en god og funktionel pool på. Træpoolen leveres som samlesæt. Poolen kan graves delvist ned eller stå helt f rit. Poolen er kendetegnet ved, at den er let at samle, er prisvenlig, og så kan den stå frit oven på jorden. Løsningen er især god til dem, der ikke ønsker at gå i gang med et større gravearbejde for at anlægge en pool.

Træpoolen fremstår pæn og komplet. Poolen findes i flere forskellige former og størrelser.

Træpool
Stålpool, liner, ovalpool

Stålpool – funktionalitet til den rigtige pris

Vælger man en stålpool, får man en pool, hvor man får meget pool for pengene. Stålpoolen er for de fleste en prisvenlig og monteringsnem poolløsning. Poolen er kendetegnet ved sine runde former.

Poolen fås i runde og ovale former og i to forskellige dybder, enten 1,2 eller 1,5 meter. De runde stålpools kan stå frit på jorden eller graves helt ned. Den ovale stålpool graves delvist eller helt ned i jorden.

Pooltypen henvender sig især til dem, der selv ønsker at lave en stor del af etableringsarbejdet med poolen.

Betonpool – en pool der holder

Betonpoolen er den stærkeste poolløsning, der findes. Betonkonstruktionen gør det muligt at bygge holdbare løsninger til ethvert projekt. Normalt bygger man betonpoolen i standardstørrelser, hvor de korte sider er halv længde af de lange, f.eks. 4 x 8 meter.

Men faktisk har betonpoolen ingen begrænsninger; man kan således bygge en betonpool i præcis den størrelse og form, man ønsker.

Betonpoolen er en langsigtet og stabil løsning, som altid kan renoveres eller ombygges.

Betonpool
Glasfiberpool

Glasfiberpool – en pool uden samlinger

En standard-glasfiberpool leveres som et stort kar. Poolen kan vælges i forskellige størrelser, forskellige modeller og forskellige farver. En standard-glasfiberpool er opbygget af mange lag – typisk seks lag.

Hvert lag i poolkonstruktionen er med til at styrke poolens sider og bund, og de afsluttende celle- og malingslag sikrer en fortrinlig finish på poolen. Poolen har ingen samlinger og dermed ingen svagheder i konstruktionen.

Pooltypen henvender sig især til dem, som ønsker en pæn nedgravet pool, der kan etableres forholdsvis hurtigt.

PP/PE pool – elegant og visionær

En flot pool med et enkelt og rent look. Løsningen vælges ofte i de haver, hvor der ønskes en minimalistisk stil. Lige netop den minimalistiske stil passer godt ind i mange skandinaviske hjem, derfor er PP/PE-poolens form tiltalende.

Poolen består af enten PP (polypropylen-plast) eller PE (polyethylene-plast). Poolen leveres som en færdig løsning ligesom glasfiberpoolen. PP/PE-poolen er kendetegnet ved en ensartet overflade, der giver et eksklusivt look, når der fyldes vand i poolen.

En flot pool med et enkelt og minimalistisk look!

PP/PE pool
Glasfiberpool

Luksus Glasfiberpool – fantastisk finish

Ønskes rette linjer, en ekstraordinær finish og stor styrke, så er denne glasfiberpool et godt udgangspunkt. Glasfiberkonstruktionen giver stor styrke. Glasfiberpoolen leveres som en hel enhed med monterede dyser, skimmere, bundudløb, undervandslys og rør. Poolen har ingen samlinger hverken ved bunden, siderne eller trapperne. Det er primært de rette linjer og den helt glatte og ensfarvede overflade, der er udslagsgivende for dem, som vælger en luksus-glasfiberpool. Det stringente look tiltaler ganske enkelt det krævende skandinaviske publikum.

Mosaikpool – unik og smuk på samme tid

Mosaikpoolen er unik og smuk på samme tid. Mosaikkernes forskellighed er med til at skabe en helt speciel pool. Mosaikpoolen er ikke bare en pool. Det er en oplevelse og en følelse. Betonkonstruktionen under mosaikkerne gør det muligt at bygge holdbare løsninger til ethvert projekt. Poolen kan bygges i den form og størrelse, man ønsker, og der findes tusindvis af farvemuligheder i mosaikkerne. Det er med afstand den poolløsning med mest karisma. Poolen henvender sig især til dem, som stiller ekstra høje krav til finish og samtidig ønsker en unik oplevelse.

En pool i absolut særklasse!

Mosaikpool infinity

Tilvalg der giver ekstra glæde!

DOSERINGSUDSTYR

Spar tid og penge. Få hjælp til det daglig vedligeholdelse af poolvandet ved hjælp af halv- eller fuldaftomatisk doseringsudtyr.

AUTOMATISK RENGØRING

Rengøringen af poolen bliver let, hvis man investerer i en automatisk støvsuger til poolen. De automatiske støvsugere fås til alle størrelser pools. Der er ikke en opgave, de ikke kan klare. Et must-have for de fleste.

OVERDÆKNING

Overdækning af pooloverfladen er med til at holde på varmen og sikre et lavere forbrug af kemikalier. Om sommeren vil de fleste poolejere helst have stabilt og varmt vejr. Netop de svingende temperaturer kombineret med nedbør og vind gør, at man som poolejer i Skandinavien er nødt til at fokusere på, hvordan man overdækker sin pool.

OPVARMNING

Varme i poolvandet forlænger poolsæsonen og giver ekstra glæde sommeren over.

UNDERVANDSLYS

Lyset fremhæver poolens elegante udtryk og danner rammen om familiens faste samlingssted i sommerhalvåret.

SPORTS- OG SPA UDSTYR

Leg til børn og motion til de voksne. Hos iPool finder du et bredt udvalg af sports- og spaudstyr, så som modstømsanlæg, bobler og massage.

BELÆGNING OMKRING POOLEN

Kantfliser med tilhørende belægningsfliser fås til alle typer pools. Så uanset om man har en rektangulær, rund, oval eller 8-talsformet pool, så kan man få kantfliser og belægningsfliser, der passer.

 

Størrelse og placering

Når I har overblik over pooltyperne, er det tid til at ’skridte poolen af’ i haven. Størrelsen på poolen er nemlig afgørende for poolens funktionalitet og projektets samlede pris. Det er vigtigt, at I har en idé om, hvilken størrelse pool I kunne tænke jer, inden I går videre i processen. Brug gerne en eftermiddag, hvor børnene ikke er hjemme (børn elsker pools og kan blive meget glade og utålmodige ved tanken om en ny pool, og så er I hurtigt fanget, allerede inden I har fundet den rigtige pool). I bør sætte pinde i jorden og sætte snore mellem pindene, så I visuelt kan danne jer et overblik over den størrelse og form, I overvejer.

 

Økonomi

Man kan lige så godt tage fat på punktet økonomi med det samme. En pool koster penge – ligesom et nyt køkken eller en ny carport. Pools, der står oven på jorden, starter f ra ca. 50.000 kr. mens nedgravede pools starter f ra ca. 220.000 kr. Det er valget af pooltype, størrelse og tilbehør til poolen, der afgør prisen på projektet. I vores poolguide ses i bunden af brochuren efter hver pooltype en indikator, der fortæller, hvor man prismæssigt befinder sig.

Træpoolen er den billigste pooltype, mens mosaikpoolen er den dyreste. Det er muligt at få pools fra ca. 50.000 kr. og helt op til 5.000.000 kr., hvis man virkelig giver den gas. Gennemsnittet ligger et sted mellem 250.000 og 800.000 kr.

 

Lad os hjælpe jer i mål

Når I har fået overblik over de forskellige pooltyper, bør I indsnævre valgmulighederne til en eller to (maks. tre) pooltyper, der kan være relevante for jer. Til hver pooltype findes et særskilt katalog, der vil gøre jer klogere på de valgmuligheder, der findes til den pågældende pooltype. Det er nu tid til at blive endnu klogere på alle de muligheder og løsninger, der findes til jeres nye pool.

Når I har valgt jeres pooltype, og I er blevet konkrete på f.eks. størrelse, udseende osv., vil vi meget gerne hjælpe jer i mål med projektet. At bygge en pool er et langsigtet projekt. Og vi vil gerne sikre, at I får en god oplevelse hele vejen gennem projektet. Vi står altid klar til at hjælpe med vejledning og rådgivning i forhold til de ønsker, I har. Vi hjælper naturligvis også med projekteringen og priserne i projektet.

Kontakt os

Relaterede artikler

Mosaikpool infinity

iPool

Swimmingpools i verdensklasse

En pool er meget mere end blot vand. En pool er en følelse, et motionsrum, en hobby og et samlingssted. Læs med her på bloggen og blev inspireret.

Aktuelle blogposts
Opvarmning

Varmepumpe

Udforsk