Add Your Heading Text Here

Sådan passer du din pool om sommeren

Betonpool, mosaikpool

Sådan passer du din pool om sommeren

Sommeren er højsæson for poolglæde og forfriskende dukkerter. Der er intet som at hoppe i den kølige pool på en varm sommerdag og nyde det klare vand. Men for at opretholde den optimale badeoplevelse er det vigtigt at lægge en indsats i at passe poolen. Hemmeligheden bag rent og klart badevand er kontinuitet. Så længe du husker at se til poolen og justere værdierne i poolvandet jævnligt, vil det være let at passe poolen. Ved at følge nogle simple daglige og ugentlige rutiner kan du sikre, at din pool forbliver ren og indbydende hele sommeren igennem.

Testsæt til pool

1

Overvåg pH-værdien

pH-værdien i poolvandet er afgørende for at sikre effektiv desinfektion. Det anbefales at måle og justere pH-værdien hver anden dag. Du skal altid justere pH-værdien, før du tilføjer klor. For en pool med klor bør pH-værdien ligge mellem 7,0-7,4, mens den for Baquacil PHMB-pools bør være mellem 7,2-7,6. Brug pH-minus for at sænke pH-værdien og pH-plus for at hæve den. Det er bedst at justere pH-værdien om aftenen, når poolen ikke længere er i brug.

2

Tilsæt klor dagligt

Hvis du ikke har en automatisk dosering, skal du tilføje klor til poolen hver dag i poolsæsonen. Det anbefales at gøre det om aftenen, når poolen ikke længere bliver benyttet. Bland kloren op i en spand, inden du tilsætter den direkte i poolvandet. Det anbefalede klorindhold bør ligge mellem 1,0-1,5 mg/l.

Hvis du foretrækker et alternativ til klor, kan du bruge Baquacil PHMB. Tilsæt Baquacil PHMB, Baquacil Check og Baquacil Shock cirka en gang om ugen. Sørg for at opretholde et PHMB-niveau mellem 30-50 mg/l. Disse produkter kan tilsættes direkte til poolvandet.

 

Klor til pool
Kantfliser

3

Kontroller alkaliniteten

Alkaliniteten i poolvandet bør ligge mellem 80-120 mg/l. Generelt skal du kun justere alkaliniteten, hvis pH-værdien bliver svær at regulere. Brug TA+ for at hæve alkaliniteten og pH-minus for at sænke den.

4

Støvsug og rengør poolen

Hold din pool fri for blade, græs og andet nedfald, da det gør det lettere at forhindre alge- og bakterievækst. En automatisk poolstøvsuger kan være et nyttigt redskab til at holde poolen ren. Husk at støvsuge og børste poolen regelmæssigt.

Pool støvsuge
Far og dreng ved poolen

5

Vask  dig før og efter brug

En uvasket person afgiver omkring 100.000 bakterier til badevandet. Derfor er det vigtigt at skylle dig selv, før du hopper i vandet.

Nyttig produkter til pasning af poolen

Alt hvad du behøver i sommermåneder

Skal vi hjælpe dig med rådgivning? Så kontakt os her:

Relaterede artikler

Mosaikpool infinity

iPool

Swimmingpools i verdensklasse

En pool er meget mere end blot vand. En pool er en følelse, et motionsrum, en hobby og et samlingssted. Læs med her på bloggen og blev inspireret.

Aktuelle blogposts
Opvarmning

Varmepumpe

Udforsk