Vinternedlukning af poolen

De fleste vælger at lukke poolen ned for vinteren. Det kræver ingen vedligeholdelse og gør opstarten af poolen nem til foråret.

Vi hjælper dig med at lukke poolen af til vinteren

Om vinteren er vejret i Danmark ofte blæsende og koldt. Derfor vælger ca. 80% af poolejerne at lukke poolanlægget ned fra slutningen af november og f rem til marts eller april måned. 

I kan lukke poolen ned ved at tømme ca. 40 cm vand af poolen og samtidig frostsikre rør og andre installationer, der kan tage skade af frost.

Poolservice
Poolservice

Hvorfor skal poolen lukkes?

Det er vigtigt at lukke poolen ned for vinteren.

Nedlukningen forhindrer nemlig frostskader på poolens installationer.

Hvis du bare slukker poolpumpen efter badesæsonen, står vandet stille i rør, pumper og sandfiltre. Det medfører en risiko for frostskader, hvor vandet i rørene og installationerne fryser til is og udvider sig, så installationerne bliver beskadiget. 

Desuden sikrer nedlukningen, at du slipper for at passe poolen i vintermånederne. 

Derfor sparer du både lidt strøm og lidt kemi. 

Men måske allervigtigst sparer du tid, fordi du ikke skal holde øje med poolen.

Hvornår skal poolen lukkes?

Poolen bør først lukkes ned når temperaturen i vandet er under 10 grader. Poolen må senest lukkes ned når der begynder at være vedvarende frost (altså flere dage i træk med frost).
Vigtigt at huske: Hvis poolen lukkes ned for hurtigt vil der kunne komme alge- og bakteriervækst i poolvandet, og det kan gøre opstarten af poolen til foråret besværlig. De fleste lukker poolen ned i sidste uge af oktober eller første uge i november. Men hold øje med temperaturerne!

Vintercover

Sådan lukker du ned for poolanlægget

Rengør poolen og støvsug

Vask poolsiderne ned med en børste. Fjern blade, små kviste og andet nedfald med nettet og støvsug derefter poolen.

Mål og tilsæt kemikalier i poolen

Mål pH værdien og justér den til 7,0. Tilsæt enten klor eller Baquacil PHMB (klorfri). Den normale dosis af klor ganges med 3. Den normale dosis af Baquacil PHMB bør ganges med 2. Tilsæt WIC (vinterklargøringsmiddel) til poolvandet ca. 15 min. efter kloren/baquacil PHMB er tilsat. Lad vandet cirkulere i ca. 2 timer.

Tøm vandet af poolen

Tøm vandet af poolen så vandstanden ligger lige under indløbsdyserne.

Rengør poolen og støvsug

Montér vinterpropper, gismoer og andre foranstaltninger. Dysefronte og skimmerdele lægges et sted hvor tingene ikke forsvinder henover vinteren.

Tøm filterinstallationen for vand

Skru omløbere ved pumpen løs. Fjern bundskruerne ved poolpumpen så vandet kan løbe ud. Fjern skrue til bundventil på sandfilteret og skru låget på f ilteret løst. Kontrollér at alt vand i f iltre, poolpumper og rør er aftømt.

Aftøm varmekilde for vand

Tøm solpaneler/varmepumpe/ varmeveskler for vand. Brug gerne ekstra tid på at sikre at alt vandet er aftømt. Skru omløbere til varmekilden løs så vandet kan løbe helt af.

Montér vintercover

Udlæg vintercoveret henover poolen og fastgør det i de medfølgende pløkker. Kontrollér at fjedre og remme sidder korrekt.

Download vinterklargøring folder her

Vi har forsøgt at gøre det nem for dig, når du skal lukker poolen ned til vinteren. Følg trin for trin og få en pool, der holder hele vinteren.

Nyttige produkter til pasning af poolen i vinterhalvåret

Algemiddel QAC-S

Dette produkt er et intensivt algemiddel, som (hvis pH værdien er korrekt) slår algerne ihjel på kort tid. QAC-S bør/kan med fordel anvendes når poolen lukkes ned hvis man erfaringsmæssigt har haft problemer med algevækst. Algemidlet kan tilsættes samtidig med klor og vinterbehandlingsmiddel. Algemidlet kan også tilsættes henover vinteren selvom poolanlægget ikke er i drift.

Vinterpropper

Vinterpropper til dyserne anvendes til at sikre at der ikke løber vand ind i rørene henover vinteren når poolen fyldes op af nedbør. 

Vinterbehandlingsmiddel WIC

Melpool WIC tilsættes poolvandet for at undgå vækst af alger og andre mikroorganismer om vinteren. Produktet “konserverer” nærmest poolvandet. Produktet tilsættes ved nedlukning af poolanlægget og gerne (igen) efter ca. 2-3 måneder. Produktet kan både bruges sammen med klor og Baquacil.

Gismo

Frostsikring til skimmeren. Gismoen er udformet således at hvis der mod forventning skulle komme vand i skimmeren, og vandet fryser, så tager gismoen det største pres fra isen og minimerer dermed muligheden for frostskader. 

Vinerklargøring

Årlig servicebesøg

Fra

898,75 DKK

Vinterklargøring inkludere frostsikring af indstøbningsdele, rengøring af poolen, kemikalier. montering af vinterforanstaltninger, aftøming af filterinstallationer og varmekulde. Evt. montering af vintercover.

Skal vi hjælpe med at starte poolen op efter vinteren? Eller vil du selv stå for forårsklargøringen? 

Du kan hurtigt og let bestille tid til forårsklargøring her.

Hvis du helst selv vil stå for forårsklargøringen, kan du læse vores gode råd her.

Skal vi hjælpe med at sikre poolen, inden vinteren begynder? 

Eller vil du måske selv stå for vinterklargøringen? 

Bestil let og hurtigt tid til vinterklargøring – eller klik for at læse gode råd, hvis du selv vil gøre poolen klar til vinteren.

Det skal være sjovt at have en pool! 

Derfor lægger vi vægt på service og vejledning.

Vi har ca. 4.000 faste poolkunder, som hvert år bruger vores services.

Du kan f.eks. få hjælp til at åbne poolen til sommeren – eller når det er tid til udskiftning af en poolpumpe eller et sandfilter. 

Monteringsopgaver

Skal poolpumpen udskiftes – eller trænger sandfilteret til et sandskift?
Måske er der opstået en utæthed, som kræver reparation? 

Vi er klar til at hjælpe uanset opgavens omfang.  Klik her og få mere at vide.

Pool kurser

Vil du være klogere på, hvordan du passer din pool til hverdag?
Eller vil du have gode råd til, hvordan du klargør poolen, når familien rejser på sommerferie?

Tilmeld dig iPools næste kursus, hvor du får vores bedste tips til vedligehold og pleje af poolen.

Det er helt gratis at deltage i kurserne. 

Klik her for at se kursusdatoer og tilmelde dig – vi glæder os til at se dig!

Som kunde i iPool kan du hver uge fra april til oktober få leveret netop de poolprodukter, du har brug for. 

Du skal bare sende din bestilling til os – så leverer vi produkter direkte til adressen, næste gang vi kører iPoolruten.

Leveringen er en gratis service. Du betaler kun for selve produkterne.

For at få produkter leveret skal du være kunde i iPool, og du skal tilmelde dig som bruger af iPoolruten.

Klik her for at læse mere om iPoolruten og tilmelde dig.

iPools nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret – få gode råd, vejledninger, nyheder før alle andre. Vi spamer ikke, men sender kun nødvendige og interessante informationer.